Terapija plutanjem

Iako je plutanje u Srbiji nešto sasvim novo, ova metoda opuštanja primenjuje se još od sredine 20. veka i već je dokazano njeno blagotvorno dejstvo na ceo organizam.

Float R.E.S.T. (Restricted Enviromental Stimulation Therapy) – terapija plutanjem se sastoji u boravku u bogatom rastvoru magnezijum sulfata tokom kojeg je uticaj gravitacije i negativnih stimulansa iz spoljašnje sredine sveden na minimum, što sveukupno daje odlične rezultate u različitim oblastima.

Samo jedna seansa terapije plutanjem daje osetno pobošljanje stanja Vašeg organizma, jer:

– eliminiše stres

– ublažava ili potpuno uklanja bol i patnju

– oslobađa napetosti i opušta mišiće

– reguliše krvi pritisak

– ubrzava oporavak posle povreda koštano-mišićnog sistema

– poboljšava cirkulaciju

– čisti organizam od štetnih materija (detoksikacija)

– popravlja kvalitet sna i eliminiše nesanicu

– podiže samopouzdanje, koncentraciju i kreativnost

– jača imunitet

Tokom boravka u specijalno dizajniranim kapsulama napravljenih od savremenih materijala i opremljenih najnovijim tehnološkim rešenjima, Vaše telo nalazi se u gotovo bestežinskom stanju, pri čemu ste potpuno izolovani od negativnih uticaja spoljašnje sredine. Naučno je dokazano da boravak u rastvoru Epsom soli prijatne temperature stimuliše lučenje hormona sreće (endorfina) i redukuje stvaranje hormona stresa (kortizola). Vaše telo tako postiže stanje duboke mentalne i fizičke relaksacije i kompletne senzorne deprivacije.

Izolacija od svih spoljašnjih zvukova i svetlosti, u tišini ili uz prijatnu muziku, opušta telo na način kakav do sada niste mogli ni da zamislite, jer ostajete nasamo sa sobom, ali kompletno relaksirani i umireni. Tokom seanse terapije plutanjem, mozak menja stanje i ulazi u režim koji podseća na zdrav san. Sve to dovodi do sveukupnog osećaja zadovoljstva i smirenosti, a kod svih naših klijenata odmah po završetku terapije plutanjem primetno je da imaju više energije i da su dobro raspoloženi.

FLOATING STUDIO SPOKOJSTVO za Vas je obezbedio dve kapsule za floating, te je moguće i da dve osobe borave u njima u istom terminu, pri čemu ćete dobiti i popust.

Dozvolite sebi trenutke bez žurbe i stresa, probajte nešto sasvim novo i obezbedite sebi preko potrebno opuštanje na jedinstven i moderan način.