Plutanje u svetu

Plutanje u svetu

Plutanje je popularno širom sveta i ovakva vrsta opuštanja ima veliki broj obožavalaca. Sve više ljudi u svetu pati od stresa, depresije i svakodnevnom borbom sa problemima. Ovaj popularan način opuštanja menja nas kako fizički, tako i pomaže da počnemo bolje da gledamo na svet i pomaže nam da se izborimo sa samima sobom. Da bolje sagledamo svoje misli i rešimo se svega što nas pritiska svakodnevno.

U Nemačkoj ima čak oko 200 spa salona i centara koji svojim korisnicima omogućavaju relaksaciju na ovaj lep i jedinstven način. S obzirom da je usluga plutanja jako popularna i širom rasprostranjena, cene se kreću od 50 evra na sat vremena pa na više. I ako ih ima mnogo, izdvojićemo nekoliko interesantnih:

* Salzlounge Berlin

www.salzlounge.de/floating

* float Hamburg

www.float-hamburg.com

* Float spa

www.floatspa.de

Relaksacija plutanjem je u Rusiji takođe postala veoma popularna. Mnogo zadovoljnih korisnika koji se uvek vraćaju i dele svoja iskustva sa svetom sa velikim entuzijazmom i oduševljenjem, postoji mnogo popularnih, ali ćemo izdvojiti:

* Float studio

duo.floatstudio.ru

* Grand Float

grand-floating.ru

* Free float center

freefloatcenter.ru

 

Kao mesto u kojem je napravljena i ispitivana sredinom 50tih prva soba za plutanje , navodimo Ameriku. Izumitelj prve prostorije za plutanje bio je američki neuropsihijatar, psiholog i pisac John C. Lilly.

Zahvaljujući raznim ispitivanjima i naučnim istraživanjima plutanje je postalo popularno početkom 80tih godina prošlog veka kada su se utvrdili pozitivni efekti. Kapsule za plutanje se danas mogu naći u većini spa centara, bolnicama, fitnes centrima.. A cene se kreću i po 90 dolara za sat vremena plutanja.

* Urban Float

www.urbanfloat.com

* Petrichor Float

petrichorfloatcenter.com

* Infinity Float

www.infinityfloatnyc.com

Slobodno nas kontaktirajte, ako imate bilo koja pitanja u vezi sa uslugom plutanja!