Floating

Efekti plutanja:

? Otklanja stres i umor;
? Poboljšanje imunog sistema;
? Razvija kreativne sposobnosti, maštu i poboljšava pamćenje;
? Duboko opuštanje mišića, zglobova i leđa;
? Dopuna minerala magnezijuma u organizmu;
? Poboljšava ličnu psihoanalzu;
? Poboljšava mentalno zdravlje i raspoloženje (dolazi do povećanja proizvodnje hormona Endorfina);
? Balans između leve i desne moždane hemisfere, poboljšava radnu produktivnost;
? Uspostavljanje normalnog režima spavanja.

 

Floating (Plutanje)

Plutanje će vam pružiti relaksaciju na novom nivou. Da li vam je potreban mir i odmor? Budite sigurni da ste pronašli mesto gde ćete otkriti sopstveni univerzum, novu tehnologiju namenjenu relaksaciji, oslobađanju od stresa i svakodnevnice.

Isprobajte sasvim novo iskustvo opuštanja u ličnom prostoru, bez veštačkog svetla i zvukova koji bi remetili vaš odmor. Pružite svom telu zasluženi odmor i doživite senzacionalno iskustvo nakon plutanja.

Nalazeći se unutar sobe za plutanje, možete kontrolisati svetlo i muziku, da upalite ili ugasite po vašoj želji. Rastvor posle svake seanse prolazi korz mehaničke i UV filtere, a čišćenje se dešava pomoću aktivnog kiseonika.

Uverite se zašto je baš ovo iskustvo unikatnoi moćno, jer je svako iskustvo i osećaj posle plutanja pozitivno i jedinstveno za svakog korisnika.

Zašto se plutanje preporučuje?

Ulazkom u duboku mentalnu i fizičku relaksaciju, dozvoljavate vašem umu da se ‘restartuje’ i odmori, da se poveže sa novom energijom. Pružate svom telu i mišićima potpunu relaksaciju.

Poznato kao REST (Restricted Environmental Stimulation Technique) odnosno senzorna deprivacija namenjena ličnom razvoju i ozdravljenju.

Većina ljudi koji traže da pobegnu od svakodnevne gužve su uveliko pronašli mir u meditaciji i praktikuju različite metoda samousavršavanja. Neko je shvatio da mora češće da menja lični raspored ili da napravi jedinstveni lični ritual za čišćenje uma. Danas, jedan od najefektivnijih metoda postizanja unutrašnjeg balansa u užurbanom i velikom gradu, predstavlja seansa senzorne deprivacije. Pre hiljadu godina, čovek je otkrio efekte ograničenja stimula sredine u cilju duhovnog rasta, primenjujući različite metode različitog trajanja. Dublja naučna istraživanja senzorne deprivacije počela su 1950 godine, kada je američki doktor Džon Lili razvio ideju tanka za senzornu deprivaciju (float tank), koja će pomoći da se spoljašnji signali svedu na minimum. Plutanje se primenjuje u specijalnim float spa kapsuli u rastvoru englske soli visoke koncentracije. Temperatura vode je srazmerna temperaturi tela čoveka 35 stepeni Celzijusa. Osoba koja se nalazi unutar float spa kapsule se upušta u veštačku bezgravitacionu atmosferu, a potpuna tišina i odsustvo svetla ga upuštaju u neverovatno resursno i meditativno stanje.

Po staroj tehnici, osnove senzorne deprivacije bile su dostupne samo malom i odabranom krugu ljudi. Džon Lili, od kojeg je krenula nova istorija o radu sa izolacijom, ponovo je otkrio ovu metodu ljudima, rad sa svešću poboljšao je pomoću aktuelnih tehničkih mogućnosti.

Sada su float spa kapsule i float bazeni, moćni instrumenti za praksu dostupni svima. Opisivajući Ramakrišnu, može se sa sigurnošću reći da u float spa kapsuli koji je konstruisao Džon Lili, SAMADHI – čovek zaboravlja na svet oko sebe, oslobađa i čisti svest bez telesnih ograničenja. Probajući plutanje, mođete iskusiti efekte senzorne deprivacije kako bi ste postigli jasnoću uma, snizili nivo stresa i uvečati nivo lične efektivnosti.

Ublažava bol u mišićima i otklanja stres sa leđa i zglobova, bez gravitaciona atmosfera u 40% rastvoru Epsom soli pri temperaturi od 35 stepeni Celzijusa.

Epsom so, odnosno magnezijum sulfat, pruža pozitifan efekat na kožu, lako se apsorbuje kroz kožu, održavajući tako nivo magnezijuma u telu. U kombinaciji sa vodom dok se opuštate, deluje tako što umiruje i olakšava bolove u zglobovima i mišićima, smanjuje bolove izazvane iscrpljenošću usled sportskih aktivnosti, smanjuje stres, čisti kožu i pore, utiče na san i odmor.

Poboljšava kreativnost, što je uzajamno iskustvo svakome ko pluta. Omogućavate razvoju rešenja svojih problema ili osmišljate nove ideje. Dobijate inspiraciju, iskoristiti plutanje kao meditaciju i pronalaženje unutrašnjeg mira, postižete viši stepen fokusiranosti i svesti.

U zavisnosti od toga da li ćete tokom plutanja razmišljati ili nećete misliti u opšte tako što ćete se prepustiti ovom blaženom iskustvu, izaćićete preporođeni i spremni za povratak u spoljašnji svet.

Dok um prelazi u dublje stanje svesti, u telu fizički dolazi do pozitivnih promena.
  • Krvni pritisak je normalan jer je telo u stanju relaksacije i nije pod tenzijom, u zavisnosti od toga da li imate bolove u mišićima, vratu ili leđima, budite uvereni da će plutanje biti i više nego povoljno po vaše fizičko stanje.
  • Sulfati ublažavaju bolove u glavi i otklanjaju migrene, otklanjaju toksine iz organizma. Koristi se kako bi otklanjala bolove u zglobovima i mišićima i često se preporučuje sportistima jer otklanja bolove i nelagodnost nastale usled iscrpljenosti.

Epsom so

Veoma je popularna u čišćenju kože i pora, ujedno opušta telo i oslobađa od stresa.

Istraživanja potvrđuju da epsom so povoljno utiče na naše raspoloženje i povećava nivo energije, pozitivno utiče na san. Ubrzavaz arastanje rana , otklanja migrene i leči bolesti disajnih puteva, podstiče cirkulaciju.

Ovaj prirodni mineral je čuvar krvnih sudova, poboljšava rad srčanog mišića i podstiče cirkulaciju.

Koristi se za izbacivanje toksina iz tela, pa se preporučuje osobama koje žele da ostave alkohol, cigarete ili narkotike.

Plutanjeje veoma preporučljivo i ženama u trudnoći. Plutanje u trudnoći pruža emotivnu stabilnost, oslobađa bolova u leđima imišićima i smanjuje otok. Osetite beztežinsko rasterećenje i povezanost sa svojom bebom na veoma lep i intiman način.

Plutanje je princip senzorne deprivacije koji pruža nežno i opuštajuće stanje svesti pod kontrolom svakog ko pluta, proširite i pročistite svoja čula i otvorite nova vrata percepcije. So je rastvorena u vodi na temperaturi 35 stepeni. Ova temperatura vode omogućava da se so fino apsorbuje u kožu i na taj način dopunjava nivo magnezijuma u telu.

Upozorenje i mere opreza

Pročitajte sve mere ograničenja na linku – https://spokojstvo.rs/mere-ogranicenja/

Poželjno je posavetovati se sa vašim lekarom pre korišćenja epsom soli, jer može dovesti do pojave nuspojava.

Dijabetičarima,srčanim bolesnicima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom se ne preporučuje korišćenje. Ne preporučuje se ženama posle porođaja i dojiljama.Ukoliko imate rane ili iritacije na koži.Osobe koje boluju od epilepsije ili bolesti bubrega.

Ne preporučuje se korišćenje osobama ispod 18 godina!

Imate dodatna pitanja u vezi plutanja? Zanimaju Vas cene i programi plutanja? Slobodno nas kontaktirajte!