fbpx
 

Floating

Kapsula za floating

Floating (Plutanje)

Plutanje će vam pružiti relaksaciju na novom nivou. Da li vam je potreban mir i odmor? Budite sigurni da ste pronašli mesto gde ćete otkriti sopstveni univerzum, novu tehnologiju namenjenu relaksaciji, oslobađanju od stresa i svakodnevnice.

Isprobajte sasvim novo iskustvo opuštanja u ličnom prostoru, bez veštačkog svetla i zvukova koji bi remetili vaš odmor. Pružite svom telu zasluženi odmor i doživite senzacionalno iskustvo nakon plutanja.

Nalazeći se unutar sobe za plutanje, možete kontrolisati svetlo i muziku, da upalite ili ugasite po vašoj želji. Rastvor posle svake seanse prolazi korz mehaničke i UV filtere, a čišćenje se dešava pomoću aktivnog kiseonika.

Uverite se zašto je baš ovo iskustvo unikatnoi moćno, jer je svako iskustvo i osećaj posle plutanja pozitivno i jedinstveno za svakog korisnika.

Zašto se plutanje preporučuje?

Ulazkom u duboku mentalnu i fizičku relaksaciju, dozvoljavate vašem umu da se ‘restartuje’ i odmori, da se poveže sa novom energijom. Pružate svom telu i mišićima potpunu relaksaciju.

Poznato kao REST (Restricted Environmental Stimulation Technique) odnosno senzorna deprivacija namenjena ličnom razvoju i ozdravljenju.

Efekti plutanja:

  • Otklanja stres i umor;
  • Razvija kreativne sposobnosti, maštu i poboljšava paćenje;
  • Poboljšava ličnu psihoanalzu;
  • Poboljšava mentalno zdravlje i raspoloženje (dolazi do povećanja proizvodnje hormona Endorfina);
  • Balans između leve i desne moždane hemisfere, poboljšava radnu produktivnost;
  • Uspostavljanje normalnog režima spavanja.

Ublažava bol u mišićima i otklanja stres sa leđa i zglobova, bez gravitaciona atmosfera u 40% rastvoru Epsom soli pri temperaturi od 35 stepeni Celzijusa.

Epsom so, odnosno magnezijum sulfat, pruža pozitifan efekat na kožu, lako se apsorbuje kroz kožu, održavajući tako nivo magnezijuma u telu. U kombinaciji sa vodom dok se opuštate,deluje tako što umiruje i olakšava bolove u zglobovima i mišićima, smanjuje bolove izazvane iscrpljenošću usled sportskih aktivnosti, smanjuje stres,čisti kožu i pore, utiče na san i odmor.

Poboljšava kreativnost, što je uzajamno iskustvo svakome ko pluta. Omogućavate razvoju rešenja svojih problema ili osmišljate nove ideje. Dobijate inspiraciju, iskoristiti plutanje kao meditaciju i pronalaženje unutrašnjeg mira, postižete viši stepen fokusiranosti i svesti.

U zavisnosti od toga da li ćete tokom plutanja razmišljati ili nećete misliti u opšte tako što ćete se prepustiti ovom blaženom iskustvu, izaćićete preporođeni i spremni za povratak u spoljašnji svet.

Dok um prelazi u dublje stanje svesti, u telu fizički dolazi do pozitivnih promena.

  • Krvni pritisak je normalan jer je telo u stanju relaksacije i nije pod tenzijom, u zavisnosti od toga da li imate bolove u mišićima, vratu ili leđima, budite uvereni da će plutanje biti i više nego povoljno po vaše fizičko stanje.
  • Sulfati ublažavaju bolove u glavi i otklanjaju migrene, otklanjaju toksine iz organizma. Koristi se kako bi otklanjala bolove u zglobovima i mišićima i često se preporučuje sportistima jer otklanja bolove i nelagodnost nastale usled iscrpljenosti.

Epsom so

Veoma je popularna u čišćenju kože i pora, ujedno opušta telo i oslobađa od stresa.

Istraživanja potvrđuju da epsom so povoljno utiče na naše raspoloženje i povećava nivo energije, pozitivno utiče na san. Ubrzavaz arastanje rana , otklanja migrene i leči bolesti disajnih puteva, podstiče cirkulaciju.

Ovaj prirodni mineral je čuvar krvnih sudova, poboljšava rad srčanog mišića i podstiče cirkulaciju.

Koristi se za izbacivanje toksina iz tela, pa se preporučuje osobama koje žele da ostave alkohol, cigarete ili narkotike.

Plutanjeje veoma preporučljivo i ženama u trudnoći. Plutanje u trudnoći pruža emotivnu stabilnost, oslobađa bolova u leđima imišićima i smanjuje otok. Osetite beztežinsko rasterećenje i povezanost sa svojom bebom na veoma lep i intiman način.

Plutanje je princip senzorne deprivacije koji pruža nežno i opuštajuće stanje svesti pod kontrolom svakog ko pluta, proširite i pročistite svoja čula i otvorite nova vrata percepcije. So je rastvorena u vodi na temperaturi 35 stepeni. Ova temperatura vode omogućava da se so fino apsorbuje u kožu i na taj način dopunjava nivo magnezijuma u telu.

Upozorenje i mere opreza

Poželjno je posavetovati se sa vašim lekarom pre korišćenja epsom soli, jer može dovesti do pojave nuspojava.

Dijabetičarima,srčanim bolesnicima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom se ne preporučuje korišćenje. Ne preporučuje se ženama posle porođaja i dojiljama.Ukoliko imate rane ili iritacije na koži.Osobe koje boluju od epilepsije ili bolesti bubrega.

Ne preporučuje se korišćenje osobama ispod 16 godina!

Imate dodatna pitanja u vezi plutanja? Zanimaju Vas cene i programi plutanja? Slobodno nas kontaktirajte!