Pitanja i odgovori

1. Koje je trajanje jedne seanse?

Ukupno vreme je otprilike oko 2 sata – konsultacije, tuširanje pre i posle seanse, nakon seanse možete popiti čaj ili kafu, u prostoriji za plutanje se nalazite 1 sat.

2. Koliko često se može dolaziti na seanse plutanja?

Na proceduru možete dolaziti svakodnevno. U praksi, najčešće posete su 1-2 puta nedeljno.

3. Koje je najbolje vreme za dolazak na proceduru?

To je pitanje individualne preferencije, nekome odgovara ujutru, a nekome odgovaraju i posete večernjim seansama. Najbolje je doneti odluku posle nekoliko poseta u različito vreme.

4. Koja je minimalna količina poseta?

Kako bi ste osetili siguran efekat posle seansi plutanja, potrebno je oko 2-4 seanse.

5. Šta je potrebno da znam pre dolazka na seansu plutanja?

Pre dolaska na seansu potrebno je da znate sledeće:

* Ako ste se brijali ili bili na depilaciji 2-3 sata pre seanse plutanja, pri proceduri plutanja nekoliko minuta ćete osećati peckanje, najbolje bi bilo odložiti brijanje ili depilaciju pre posete seansi plutanja.

* Ako koristite sočiva, pre ulaska u prostoriju za plutanje preporučljivo je skinuti sočiva.

* Ne preporučuje se piti kafu, koka kolu ili jači čaj pre seanse, jer vam može zasmetati da se u potpunosti opustite.

6. Da li smem da jedem pre seanse?

Ako jedete neposredno pre seanse plutanja, tada se toplotna ravnoteža vašeg tela može promeniti zbog aktivne probave kada ste u prostoriji za plutanje. Da biste izbegli nelagodu, preporučuje se unos hrane 1-2 sata pre seanse plutanja.

7. Da li na seansu plutanja mogu dolaziti i trudnice?

Da. Dolazak na seansu plutanja tokom trudnoće omogućava vam da se oslobodite napetosti mišićno-koštanog i nervnog sistema, opustiti se i potpuno odmoriti.

8. Da li je velika koncentracija soli štetna za kosu i telo?

Ne. Naime, so ima podmlađujući učinak na kožu, podstiče rast kose i noktiju. Nakon seanse, so se lako ispere sa kose i tela.

9. Da li u prostoriji za plutanje može da se spava?

Da, u toku procedure se dešava da osoba zaspi unutar prostorije za plutanje, a neki ljudi je koriste sa namerom da spavaju unutra radi kvalitetnijeg sna.

10. Postoji li određeni način za korišćenje prostorije za plutanje radi boljeg sna?

Univerzalni način ne postoji. Najbitnije je – Vaša udobnost i komfor.Potrebno je da sami nađete određeni položaj u kojem vam je udobno i prijatno: сsa raširenim rukama, složenim rukama na stomaku ili rukama iza glave, sa otvorenim ili zatvorenim vratima, sa svetlom i muzikom ili bez…

11. Ako zaspim, da li mogu da potonem u prostoriji za plutanje?

Ne. Budući da voda ima vrlo visoku gustinu, gotovo je ne moguće utopiti se ili prevrnuti u prostoriji za plutanje. Ako pretpostavite da ćete tokom seanse spavati ili prevrtati se, ako so uđe u oči, nos ili usta, sigurno ćete se probuditi. Osim toga, postoje posebni jastuci koje možete staviti pod glavu.

12. Ako sam klaustofobična osoba, da li smem da posećujem seanse plutanja?

Da. Ne morate zatvarati vrata od prostorije za plutanje. Osim toga, imate priliku da u bilo kojem trenutku kontrolišete situaciju i prekinete seansu. Vredi napomenuti da je plutanje sjajan način da se rešite klaustrofobije.

13. Da li u prostoriji za plutanje ima dovoljno vazduha?

Da, ventilacija obezbeđuje normalan protok vazduha unutar prostorije, čak i kada su vrata zatvorena.

14. Kako se obezbeđuje čistoća vode?

Bakterija u 40%-nom rastvoru soli Epsom-a ima manje nego u vodi za piće, budući da rastvor prolazi kroz postupak pročišćavanja nakon svakog klijenta. Voda se filtrira kroz tri mehanička filtera, steriliše UV zracima i vodonik peroksidom.

15. Da li se dve osobe mogu istovremeno nalaziti u prostoriji za plutanje?

U Floating studiju Spokojstvo, na raspolaganju imamo dve float kapsule, možete doći sa još jednom osobom u istom terminu. Prostorija za plutanje je namenjena samo za jednu osobu.

16. Da li u toku seanse mogu da kontrolišem situaciju u potpunosti?

Da. Tokom seanse svesni ste i potpuno kontrolišete situaciju. Ako želite, u bilo kojem trenutku možete napustiti prostoriju za plutanje.

17. Mogu li se posle seanse odmah vratiti redovnim obavezama?

Da. Ali za učinkovitiji postupak pokušajte da isplanirate dan tako da nakon seanse imate vremena za opuštanje i postupno se “vratite” u aktivan život.

18. Kada ne treba posećivati seanse plutanja?

Seanse plutanja ne treba posećivati u sledećim slučajevima:

* Nije preporučljivo brijanje 2 ili 3 sata pre posete terapiji plutanjem, kako ne bi ste osećali nelagodnost i peckanje na koži.

* Ukoliko planirate posetu frizeru zbog farbanja ili određenih tretmana kose, preporučujemo vam da to učinite 3 ili 4 dana pre dolazka na seansu plutanja. Ili posetu frizeru planirajte posle seanse plutanja, u suprotnom može doći do kožnog nadražaja i stvarati vam nelagodnost.

* U slučaju da ste radili pirsinge ili tetovaže u skorije vreme i planirate da dođete na seansu plutanja, preporučujemo vam da sačekate da se koža oporavi, minimum 2 nedelje. Zbog soli iz vode, možete osetiti peckanje i nelagodnost.

* Ozbiljna konžna oboljenja, otvorene rane;

* Zarazne bolesti (grip, hepatitis, itd.);

* Bolesti ušiju (otitis, ruptura bubne opne, itd.);

* Ozbiljne srčane bolesti i krvnih sudova mozga (angina pektoris, nedavni srčani udar, moždani udar);

* Krvarenje u toku trudnoće;

* Epilepsija, psihička oboljenja;

* Pod dejstvom alkohola ili narkotika;

* Neke bolesti disajnih puteva (astma, emfizema pluća)

* Menstrualni ciklus