Mesec znanja

Septembar mesec predstavlja početak nove školske godine za sve profesore, studente i đake.

Floating studio objavljuje septembar 2020 godine, mesecom znanja i nudi specijalne cene za sve vaspitače, profesore, učitelje, pedagoge i lektore. Osobe sa ovakvom profesijom prolaze kroz emocionalne pritiske i potrebne su im tehnike i metode psiho-emocionalnog oporavka. Vaspitači, pedagozi i lektori koji su već bili u našem floating studiju, imali su veoma pozitivne utiske o ponovnom pokretanju i postizanju pozitivnog emocionalnog raspoloženja.
Ako si vaspitač, profesor, učitelj, pedagog ili lektor, za tebe imamo savršenu specijalnu cenu na seansu floating-a – 2000 dianra.
Termin «floating» nastao je od engleske reči float — «plutati», «održavati se na površini». Procedura se sprovodi u prostoriji za senzornu deprivaciju – rezervoar sa rastvorom velike gustine u kojoj je potrebno da osoba oseti bestežinsko stanje, izolacija od bilo kakvih spoljašnjih uticaja. Izumitelj prostorije i same procedure je neuropsiholog John Lilly, koji ju je koristio u naučne svrhe.
Godine 1970, naučnici Peter Suedfeld i Roderick Borrie su istraživali kako se float prostorija može primenjivati u medicinske svrhe. Svoju metodu nazvali su „Terapija ograničene stimulacije okoline“.
Unikalnost floating-a je u tome što praktički nema kontraindikacaija, osim težeg oblika klaustrofobije. Nezamenljiva procedura za osobe koji često prolaze kroz stresne situacije ili ozbiljne fizičke i psihičke pritiske. Iz tog razloga floating je veoma popularan među velikom polovinom čovečanstva. Nekoliko poseta za redom, uspešno pomaže kod problema sa nesanicom, glavoboljom i kod hipertoničnosti mišića. Generalno takvo opuštanje mišićno-skeletnog sistema je ne moguće postići ni tokom dubokog sna. Oslobođena energija odlazi u unutrašnje potrebe tela – na borbu sa bolestima, regeneraciju, skupljanje snage. Budućim mamama, procedura pomaže kod smanjivanja otoka, rasterećuje zglobove i leđa.
Kako je floating povezan sa učenjem? Preslušavanjem audio materijala za vreme seanse floating-a u bestežinskom stanju, bez svetla i temperaturne razlike, podstiče učenje i pamćenje za nekoliko puta više. U prostorijama za plutanje, postoji mogućnost izučavanje i stranih jezika.
Pozivamo sve vaspitače, profesore, učitelje, pedagoge i lektore da iskoriste sjajnu ponudu za floating po specijalnoj ceni – 2000 dinara.